nippon
Jídlo
Jak už jsem tu jednou psal, asi největší zážitek z celého Japonska. Hlavně zpočátku jsme každý den objevovali něco jiného. Po měsíci se to přeci jen už trochu okoukalo a taky jíst 2x denně rýži (oběd a večeře) je na středoevropana trochu moc. Jedinou další volbou bývaly nudle a těm jsme se spíše vyhýbali. I když často byly k obědu přílohy obě dvě.
Jinak musím japonskou kuchyni celkem pochválit. Ne že bych ji vyhledával i doma, ale na vyzkoušení mně vetšina věcí chutnala, včetně těch syrových. Syrový maso je až na vyjímky měkký a chuť mu dodá sojová omáčka v které se máčí. I syrový kuře bylo OK i když ostatní si ho nedali. K těm pár věcem, který mě moc nezaujaly patří skoro syrové kuřecí kůže na špejli, polívka z chaluh (alespoň tak jsme ji překřtili) - smrděla přesně jako moře a dokázal jsem ji vypít až napotřetí (23 v misce), squid (09,10) - takový slizký potvorsvo, taky jsem ho odzkoušel jako jedinej. A zlamáním byly i lákavě vypadající asi smažené rybičky, které ale byly uvnitř plné jiker (11 vlevo v misce).
Do fotek se nějak nevlezla místní specialita - smažené kuřecí křidýlka, kterých jsme taky snědli celkem dost.
fotogalerie
Zpt
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Inspired by www.fotosite.cz