Jak už jsem tu jednou psal, asi největší zážitek z celého Japonska. Hlavně zpočátku jsme každý den objevovali něco jiného. Po měsíci se to přeci jen už trochu okoukalo a taky jíst 2x denně rýži (oběd a večeře) je na středoevropana trochu moc. Jedinou další volbou bývaly nudle a těm jsme se spíše vyhýbali. I když často byly k obědu přílohy obě dvě.
Jinak musím japonskou kuchyni celkem pochválit. Ne že bych ji vyhledával i doma, ale na vyzkoušení mně vetšina věcí chutnala, včetně těch syrových. Syrový maso je až na vyjímky měkký a chuť mu dodá sojová omáčka v které se máčí. I syrový kuře bylo OK i když ostatní si ho nedali. K těm pár věcem, který mě moc nezaujaly patří skoro syrové kuřecí kůže na špejli, polívka z chaluh (alespoň tak jsme ji překřtili) - smrděla přesně jako moře a dokázal jsem ji vypít až napotřetí (23 v misce), squid (09,10) - takový slizký potvorsvo, taky jsem ho odzkoušel jako jedinej. A zlamáním byly i lákavě vypadající asi smažené rybičky, které ale byly uvnitř plné jiker (11 vlevo v misce).
Do fotek se nějak nevlezla místní specialita - smažené kuřecí křidýlka, kterých jsme taky snědli celkem dost.